LES NITS DEL TEMPLE #1: Balcanes + Cachito Turulo + Caramuerto + Antipànic

Date : October 21, 2022

Adress : El Pumarejo, Av. del Carrilet, 187, Nau 4

Estrenem el nou cicle les Nits del Temple!

Concerts + sessió tota la nit al Pumarejo, un entorn que sentim com el més proper en termes de llibertat i esperit a lo que era el nostre local.   A aquesta primera nit tot es d’estrena: la nit en si, Cachito Turulo (Ernesto ex-Fasenuova) per primera vegada a Barcelona i estrenant single, Balcanes fent el primer concert de presentació del seu nou LP (que co-edita Màgia Roja), Caramuerto presentant nova fase i Antipànic, un nou duo a la ciutat.

➫ ANTICIPADA CONCERTS + NIT: 13€

ANTICIPADA NIT: 8€

FB EVENT

BALCANES

Balcanes porta ja uns anys donant guerra però amb el seu últim disc “Gloria Eterna”, una co-edició de Màgia Roja, han pujat un parell de graons i han transcendit el que portaven fent fins ara. Bateries rituals que rivalitzen en marcialitat amb Swans o Akauzazte (per dir una referència mes de la casa), les guitarres representen el costat mes extrem del postpunk, la abrasivitat de Big Black podria ser una referència, mentre que la veu i el baix li donan un revestiment punk. Per moments aconsegueixen textures tan abrasives que sonen a power electronics o als Wolf Eyes de la vella escola.  Directe / Videoclip “Decrepita” / Bandcamp

◉ CACHITO TURULO (ex-Fasenuova)

Debut fora d’Asturies del nou projecte de Ernesto Avelino dels ja mítics Fasenuova, duo que es va convertir en un referent de l’industrial, l’EBM i el synthpop nacionals. La seva nova aventura artística té un so futurista hereu del footwork i del drill i emparentat amb la electrónica més avantguardista i en certa manera un retorn als seus orígens més. Energia festiva i salvatge, històries de carrer i nocturnitat desplegades a través de ritmes frenétics i sintetitzadors abrasius.

Acaba de treure el seu primer single i es el primer concert on el presenta.  Single

◉ CARAMUERTO

Un dels projectes mes interessants del país, porta tancat en una crisálida creativa des de fa 3 anys que trencarà aquesta nit. En aquests anys ha rebutjat repetidament tocar en directe per a perfeccionar la seva metamorfosi, de la qual ja hi havia algunes pistes en les seves últimes bitlles per allà en el 2019. Pel que hem pogut escoltar conserva les seves guitarres, riffs fets de blocs de soroll o ferralla no wave, però aparentment s’empren en cançons molt més llargues (ens tenia acostumats a temes d’un minut i mig o dos minuts), més lentes però també mes complexes amb una producció més exquisida i avantguardista. Estem impacients per veure-ho i escoltar-ho.  Directe /  Videoclip “Aquel invierno” / Bandcamp

◉ ANTIPÁNIC

Duo de Barcelona de nova fornada, composat per Elena i Eric, minimal synth del bo amb un punt del primer industrial (l’industrial a la The Normal o Cabaret Voltaire) que alhora utilitza tècniques i estructures que mai s’escoltarien a finals dels 70 – principis dels 80. Serà un dels seus primers concerts.